ELS QUATRE ACORDS


Saviesa tolteca del doctor Miguel Ruiz.

Fa temps que ronda per casa aquest llibre per casa amb els seus quatre lemes bàsics.

Em sembla molt suggerent el títol , "Els quatre acords". Sostenim acords implícits amb nosaltres mateix@s que venen de molt lluny, lleialtats que ens conformen i que de vegades es desactualitzen i ens compliquen la vida. 

Al llibre es proposen quatre acords, pactes interns per a la salut emocional. Semblen obvis, senzills encara que delaten que sovint ens descobrim en  la temptació de no seguir-los...

Resumeixo els acords:

1.Sigues impecable amb les teves paralules.

Ens parlem constantment. Les paraules que ens dirigim a nosaltres mateixos poden sembrar crítica i autoexigència  o bé respecte, comprensió, propòsit i sentit. També en la relació amb els altres, la paraula és el mitjà per entendre's o per sembrar discòrdia i trencar ponts.

2. No et prenguis res personalment

Aquesta seria la gran protecció pel sofriment innecesari que prové del que ens diuen els altres si en algun moment ens sentim ferits. Els altres tenen el seu propi món intern, amb els seus encerts i les seves ferides . No cal  fer-ho propi...al menys fer-nos la pregunta...què li està passant a l'altre?

3.-No facis suposicions

Si tenim dubte, preguntem. Si tenim dubtes, aclarim-los. Acostumem a inventar el que no sabem amb certesa, el nostre cervell es neguiteja quan té buits. Tendim a fer constantment suposicions per interpretar el món, i de vegades en contra nostra. De veritats n'hi ha tantes com persones.

4.-Fes el que puguis

Ni més ni menys. Per quedar en pau, espera a tancar  portes , intenta el que puguis fins que consideris que ja n'hi ha prou i que l'esforç ja no compensa.


"Imagina que vius sense la por d'estimar i no ser correspòs. Imagina que ja no tens la necessitat que et rebutgin i tampoc que t'acceptin..."


Imatge Pixabay


Comentaris

  1. Gran llibre! Fa temps que el vaig llegir, però m'entren ganes de rescatar-lo i tornar a fer-ho. Gràcies per haver compartit aquesta saviesa tolteca amb nosaltres.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?