Felicitats. La Sukha.



Estreno avui una sèrie d'escrits sobre felicitats. Seran una petita col.lecció,ni un ni dos ni un número determinat perquè de felicitats n'hi ha moltes. 
Sobre la felicitat i com aconseguir-la s'han escrit milers de paraules al al llarg de la història de la humanitat;tots la volem, la perseguim, la desitgem. Us presento algunes propostes sobre l'alquímia de ser feliç que m'han anat trobant en forma de paraules.

Matthieu Ricard,biòleg i monjo budista, al seu llibre "En defensa de la felicidad" parla d'una felicitat anomenada "Sukha" en termes budistes que va més enllà del plaer momentani,d' un moment d'alegria intensa o de les sensacions agradables. La "Sukha" és un estat de plenitud profund, un estat de realització intern no sotmès només al compliment dels desitjos ilimitats que apunten cap a l'exterior.
Construïm felicitats eventuals quan els plaers es converteixen en una obsessió, un gran objecte de culte que ens fa fugir constantment de les experiències desagradables que de vegades la vida ens presenta.
És alliberadora una felicitat que està lligada a un estat del "ser". Diu Ricard que "qui experimenta pau interior no es sent destrossat pel fracàs ni embriagat per l'èxit, sap viure aquestes experiències en el context d'una serenitat profunda, conscient de que són efímeres i que no té cap sentit aferrar-se a elles".


Transcric també  una cita de Cristophe Andre,
"La felicitat no es decreta, no es convoca, sinò que es cultiva i es construeix a poc a poc, al llarg del temps".


Imatge Eva Soley


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?

Lo esencial