2.000 anys i som els mateixos ?

De tant en tant vaig a buscar els clàssics que ja parlaven de com viure més plenament i faig una üllada. És com anar als orígens, a la visió neta  de l'ésser humà quan tot estava per inventar. I cal dir que una gran part de les idees de la Psicologia moderna i els milers de llibres d'autoajuda ja es troben pensades i explicades fa dos mil anys. 

Avui he triat el filòsof Epíctet, nascut l'any 55 i comparteixo  algunes frases contingudes al petit libret "Manual de vida". Crec que els grans reptes de la psique humana  segueixen essent els mateixos i la naturalesa humana continua contenint la clau de la transformació cap a un món millor amb consciència. A veure si amb els anys ho aconseguim...


"Primer descobreix el que vols ser; deprés fes el que hagis de fer"

"La felicitat i la llibertat comencen amb la clara comprensió d'un principi: algunes coses estan sota el nostre control i d'altres no"

"Les coses, per elles mateixes, no ens fan cal mal ni ens posen entrebancs. Tampoc ho fan les altres persones. La forma en que ens afecta és un altre assumpte. Són les nostres actituds i reaccions les que causen problemes. No podem triar les circumstàncies peró si la forma de reaccionar davant d'elles."

"Cada dificultat amb què ensopeguem al llarg de la vida ens ofereix l'oportunitat de mirar cap endins i invocar els nostres recursos més íntims"

"No permetis que les teves emocions s'encenguin per meres aparences. Intenta no limitar-te a reaccionar a l'acte. Allunya't de la situació per tenir una perspectiva més àmplia. Calma't"







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?

Lo esencial