Estats d'ànim , la combinació de salut



Emoció, sentiment i estat d'ànim són com cosins d'una mateixa família.
A grans trets, diríem que l'emoció és una primera  reacció ràpida  inconscient que es deriva a  sentiment quan la comencem a analitzar i pensar. 
Els estats d'ànim són fusió d'emoció, pensament, cos , fora, dins, passat i futur i van més enllà de la reacció del moment. Complexos, inestables i en renovació constant.
Es promou l'alegria eterna com l'estat d'ànim anhelat i quan apareix la melangia, la tristesa, el desànim o d'altres visitants no tan vistosos hi ha la temptació d'esquivar-los, ignorar-los i desacreditar-los  convidant a aparèixer  la frustració per no estar sempre bé.
Altre punt de vista, segons C. Andre, investigadors i terapeutes consideren que la millor proporció per l'equilibri emocional es composa de dos terços d'estats d'ànim positius per un terç dels que no en agraden tant. Es combina l'energia dels estats positius amb estats com  la inquietud que ens obre els ulls, la ràbia que ens impulsa, la tristesa que ens convida a reflexionar...

                          E= 2( +) / 1 (-)
Salut mental és mirar de cara el que ens encongeix i evitar la inundació. Anar i venir, aprendre i desaprendre. Apuntar cap a les visions fèrtils i donar pas als cicles que es renoven i recomencen.

Imatge Pixabay

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?

Lo esencial