SOS pluja emocional



Les emocions són uns avisadors excel.lents que fa servir el nostre món intern per informar-nos de com vibrem amb el que ens presenta la vida. Ens regalen pistes per saber com orientar-nos al benestar i com allunyar-nos del patiment.

I també hi ha dies que les emocions desborden i correm el perill del segrest. Podem perdre la llibertat de triar i decidir.

De les propostes que he llegit i experimentat per relacionar-nos amigablement amb la pluja emocional intensa, al final vaig a parar als principis "RAIN" del psicòleg budista Jack Kornfield en el seu llibre "La sabiduría del corazón". Un resum manejable:

R.- RECONEIXEMENT
Adonar-nos del que ens està passant deixant endarrera la negació. Ho veiem, podem posar nom. Ràbia, tristesa, sorpresa, angoixa, ira, por, excitació...Podem veure el què hi ha.

A.-ACCEPTACIÓ
Es tracta de dir SI a l'experiència. Donar la benvinguda.
Ressonen frases com "Abraço, permeto" . Acollir el que passa, el que sigui, sense jutjar-ho com bo o dolent. 

I.-INVESTIGACIÓ
Si l'emoció parlés, Què ens diria? En quina part del cos la notem? Hi ha altres emocions associades?

N.- NO IDENTIFICACIÓ
L'emoció no explica la totalitat de qui som. Som molt més que el que experimentem en aquest moment, som un univers format per moltes parts.
I tot és transitori, això també passarà.

I si cal, ja ho reflexionarem en un altre moment,  prendrem decisions, valorarem...
Ara potser no cal.


"L'art de viure no és anar a la deriva despreocupadament ni tampoc aferrar-se a les coses amb por. Consisteix en ser sensibles a cada moment al que es presenta, en contemplar-ho com una cosa absolutament nova i única, en tenir la ment oberta i receptiva"
Alan Watts

"La pluja cau indiscriminadament sobre les coses"
Dita zen


Imatge Pixabay

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?

ELS QUATRE ACORDS