Quan la son pica a la porta

 


Just abans de deixar-te anar per dormir.

En el sil.lenci de la nit.

Espera un moment.

Aprofita la calma abans d'entrar a la son. L'inconscient es prepara per viure les seves aventures nocturnes i deixa la porta oberta. Els darrers pensaments del dia es submergeixen a la ment , tenen via directa i una gran influència en el diàleg intern que generem de manera automàtica nit i dia. 

Doncs fem-ho a favor nostre.

Us presento una pràctica fàcil per incorporar abans de dormir per orientar la ment a mirar el que ha anat bé, per defensar un espai mental que rescati la bellesa i el gaudi més enllà del que hagi passat durant el dia (adaptada de la tècnica GALA del  psicòleg Donald Altman).

 AGRAÏR, ALEGRIA

Què pots AGRAÏR del dia d'avui?

El sol que escalfa, el menjar, la companyia, la trucada d'un amic, el somriure d'algú, la salut, que un transport et porti a algun lloc, que algú t'ha fet un favor...mil possibilitats que cadascú pot personalizar.


Quina ALEGRIA t'ha conmogut avui?

Pensa en algun moment en el que has sentit alegria, gaudi, plaer, en el que has observat bellesa, en el que has rigut,  un moment de serenor. Pot ser percebre l'aigua agradable de la dutxa sobre el cos, deleitar un menjar, escoltar un ocell, tornar un somriure...

Actualitzat i guardat al cor i a la ment.

Bona nit ¡


Citant a Altmand en el seu llibre "50 Tècnicas de mindfulness para la ansiedad, la depresión , el estrés y el dolor".

"El benefici de la gratitud és que conrea un sentit d'apertura, reconeixement, atruïsme i amabilitat...i és fàcil de portar a la pràctica. Això ho tries tu: pots centrar-te en el que et falta en la vida o bé pots centrar-te en el que tens. Com va dir un antic savi "Resa pel que ja  tens en aquesta vida i mai et decepcionaràs".


Comparteixo també un poema de Begoña Abad, una escriptora que descriu en forma de poemes l'agraïment de per les coses quotidianes. Una descoberta.

"Estoy aprendiendo a querer y ensayo conmigo cada mañana.

Me visto despacio como si fuera una niña y observo que la destreza de antes se puede sustituir por paciencia.

Canto en la ducha mientras el jabón en pompas refleja el arco iris.

Soy generosa en el desayuno y siempre tomo un dulce más.

Cuando me miro al espejo me saludo sonriente y le pongo nombre al surco que con la risa se ha abierto camino en mi piel.

A lo largo del día voy recogiendo inexactas ecuaciones, leves errores, olvidos, ligeras torpezas de las que no quiere nadie que me rodea.

A media tarde, con mis propios errores y olvidos hago una fiesta porque todo es señal de que estoy viva y puedo seguir mejorando.

Y por la noche, cuando nadie nos ve, ensayo contigo los mejores sueños. Es una cita a la que vienes sin que yo te convoque."



Imatge Pixabay

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?

ELS QUATRE ACORDS