Florir a l'hivern

 


És un febrer per pujar-se al carro de mirar endavant i obrir portes al dia que s'allarga, a la salut que recomença , a les abraçades que arribaran i als nous paisatges que descobrirem.

Potser aquest hivern més que cap altre estem més atent@s a les pistes que apunten primavera.

Just aquesta setmana, la celebració de "La Candelera". El significat ancestral d'aquesta diada és d'un simbolisme fresc i dinàmic, que recorda que ja ha passat la meitat de l'hivern i podem enfocar-nos cap a  la la nova estació.

Diferents cultures celebren aquesta festa de foc , dient adéu al que ja és vell i donant la benvinguda a tot allò que germina, a la claror del nou cicle. S'encenen espelmes, candeles, llums que il.luminen la foscor i ritualitzen la fertilitat de la nova etapa que s'aproxima.

Els ametllers ja han mogut fitxa;  són persistents plantant cara al fred del febrer. Any rera any, s'arrisquen a mostrar-se en flor quan encara no ha arribat la temperança primaveral.

L'arbre de mimosa va al darrera, majestuós, abundant, generós embolicant de groc jardins i cantonades.

Al bosc, els glans desperten i treuen el cap petits fils germinats que empenyen fort cap a la vida...quemai s'atura.


I just avui em troba un llibre preciós del mestre Jack Kornfield, "Una lámpara en la oscuridad. Iluminando el camino en tiempos difíciles". El text convida a mirar la foscor i obrir escletxes de llum a través d'unes meditacions delicades , calmants, que desperten la saviesa interna.

Algunes frases del llibre:

"Al insaciable espíritu humano que renace en cada niño.....que ha conducido a muchos a superar grandes pruebas...y que también te conducirá a tí."

"Como un castillo de arena, todo es temporal. Constrúyelo, atiéndelo, disfrútalo.Y cuando llegue el momento , déjalo ir"

"El mundo nos ofrece una renovación perenne en la hierba que sale de las aceras, al final de cada tormenta,en cada jardinera recién plantada, en cada revolución inesperada yen la luz de cada nuevo amanecer. El espíritu imparable de renovación está en tí.Confía en él. Aprende que fluye a través de tí y de la totalidad de la vida ".


Imatge Pixabay

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?

ELS QUATRE ACORDS