EL SELF


Em fascina la idea que dins nostre hi ha un centre que sempre hi és, que ens pot asserenar, orientar-nos amb saviesa i empènyer endavant la força de la vida.

Anem per parts. 
Dins el nostre món intern conviuen diverses parts, són com  personatges o veus internes, subpersonalitats que hem anant construïnt al llarg de la vida i que parlen de desitjos , necessitats , pors, límits, anhels o ferides  . Algunes són molt genuïnes i d'altres són apreses . Algunes ens encanten i altres són molt incòmodes.  Totes les parts tenen una missió, algunes  ens protegeixen , altres ens fan ser fidels a les creences que hem introjectat , altres estan connectades amb els nens i nenes interiors i d'altres amb les normes crítiques . També poden estar al dia o molt passades de moda.
En ocasions la família de parts entra en conflicte i les converses mentals poden ocasionar-nos molt soroll i maldecaps.
Bona notícia, hi ha un espai de saviesa interna que pot escoltar , sanar i nodrir amb nova energia, el propi SELF.


Transcric alguns fragments del llibre "Sistemas de familia interna"  i "No hay partes malas" per fer-vos un apunt sobre l' enfoc terapeútic "Sistemas de família interna" (IFS).

"Tots/es tenim un sistema intern d'innombrables parts que interactuen entre elles i amb altres persones. I a més tenim un recurs central , el SELF , que no és una part i  es caracteritza per l'equilibri , la curiositat i la compassió."

El SELF és la presència innata en cada un/a de nosaltres que porta a la nostra família interna equilibri i armonia amb certes qualitats transformadores que no impliquen judici de valor (CURIOSITAT, CURA, CREATIVITAT, CORATGE, CALMA, CONNEXIÓ, CLAREDAT, COMPASSIÓ, PRESÈNCIA, PACIÈNCIA, PERSPECTIVA, PERSPECTIVA, ALEGRIA).
Les parts de vegades es barregen amb el SELF, abrumant-lo, però continua existint i és accessible quan les parts prenen certa distància.

"Quan escoltem les nostres parts enlloc d'exiliar-les, les parts són capaces de transformar-se..."

"L'amor és la resposta en el món interior, igual que en el món exterior. Escoltar, acollir i estimar les diferents parts permet sanar i transformar-se..."El SELF, és l'essència, qui som en realitat.... Tothom en té i posseix el seu sentit comú sobre com sanar les relacions internes i externes".

"El SELF està just per sota de la superfície de les nostres parts protectores i , quan li deixen espai, es presenta de manera universal..."

"Anar a la guerra contra algunes parts internes no fa sinò tornar-les més combatives. En canvi, escoltar-les i estimar-les les ajuda a sanar i transformar-se...El repte és que estem dominats, individual i col.lectivament per rígides parts punitives que creuen que les persones (i les seves parts) són bàsicament dolentes i cal combatre-les."

"Quan estem en SELF recordem les nostres connexions am les nostres parts, amb les altres persones i amb la Terra. Veiem als altres com éssers sagrats i ens relacionem amb amor i respecte. També des del SELF connectem amb el nostre projecte de manera natural...ens relaxem , baixem el ritme...i ampliem aquesta energia cap al planeta..."

"Cadascú de nosaltres és una col.lecció, una assemblea, una comunitat de "jos". Podem ser la presència que pugui contenir-los a tots de manera que tinguem una major sensació de plenitud" RAugustus


SOM MOLT MÉS...


Imatge Pixabay

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?

ELS QUATRE ACORDS