L'efecte 3 minuts


El dia a dia té 24 hores. Amb sort dormim 8 . Resten 16 sèries de 60 minuts.

Àpats, treball, compromisos, compra, gestions...cures, viatges, la llar, lleure, temps pels que estimem...

Fem-ho fàcil. Proposo encabir  3 minuts de paraules a favor de la consciència , la calma i el cultiu de la serenitat. 

Els millors moments, a primera hora del matí quan el cervell està fresc i permeable. També abans d'anar a dormir, en el moment de preparar la son. Es tracta de parar la roda de les cabòries alimentant-lo amb paraules que desperten el sentit, la confiança i l'alegria de la vida. 

Potser ja tenim els llibres preferits que fan efecte de centrament . Us presento cinc propostes de textos curts que fan l'efecte de píndoles que desperten saviesa pel dia a dia. Selecciono alguns fragments com exemple.


1.-"Paraules que curen" de l'Àlex Rovira. Cites de molts autors organitzades per temes.

"No portis a sobre més d'un tipus de problema alhora. Hi ha qui carrega amb tres; els que van tenir, els que tenen ara i els que esperen tenir". Edward Everett.


2.-"Meditar 3 minutos". Petits escrits i recull de cites de diferents autors del psiquiatre Christophe André amb miniexercicis pràctics.

"Resulta sorprendente cuántos de nosotros estamos ausentes de nosotros mismos. No se trata de que haya que reflexionar sobre la vida, sino hacia ese conocimiento de uno sencillo y cordial que consiste en saber regularmente dónde estamos: aquí y ahora...."Tiene gracia ese olvido de uno mismo".


3.-"Manual del guerrero de la luz", de Paulo Coelho. Textos curts, empoderadors, especialment adequats per moments de dificultats.

"El guerrero de la luz a veces actúa como el agua y fluye entre los obstáculos que encuentra. En ciertos momentos, resistir significa ser destruido; entonces él se adapta a las circunstancias. Acepta que  las piedras en el camino  tracen su rumbo a través de las montañas. En eso reside la fuerza del agua; jamás puede ser quebrada por un martillo ni herida por un cuchillo."...."El agua del río se adapta al camino más factible sin olvidar su objetivo; el mar."


4.-"Uns moments per a l'absurd" del mestre Anthony de Mello. Minirelats paradoxals , contes curts.

"En la seva joventut, el Mestre va marxar a la recerca de la saviesa. Les paraules de comiat foren "El dia que la trobi us ho faré saber". Després de molts anys, li semblava trivial fer-ho saber. Fou aleshores quan descobrí que,d'una manera inconscient ja havia trobat la saviesa".


5.-"Ofrendas, 365 pensamientos de maestros budistas" de Daniella Pons i Olivier Fölmi. Llibre de cites i imatges fantàstiques de la Índia.

"Haber alcanzado un estado de libertad interior con respecto a las emociones no significa que uno sea apático e insensible ni que la existencia pierda sus colores. Sencillamente, en vez de , estar constantemente a merced de nuestros pensamientos negativos, de nuestros humores y de nuestro temperamento, nos hemos convertido en sus dueños." Mattthieu Ricard.

"Nuestro corazón puede fortificarse en el lugar de la rotura" Jack Kornfield.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Amor , el origen

Què ens mou?

ELS QUATRE ACORDS